Skip to main content

I ljuset så levande

Diktsamling av Nils Fredriksson. Obygdn förlag 2021.
Pris: 175 kr inklusive frakt. Leverans ca 1/9.

Obygdn förlag är stolta över att i höst ge ut Umeåpoeten Nils Louis Fredrikssons nya diktsamling I ljuset så levande, som är en vacker och gripande bok om att förlora en lillebror.

Dikter om djupaste sorg vävs samman med betraktelser av livet i byn Harrsele i södra Västerbotten, där bröderna tillbringat sina somrar sedan barnsben.

Dina skratt är nu
som kalas långt borta
jag hör dem ibland
försöker spela in
och höja volymen

Boken tar vid efter Nils Louis Fredrikssons debut Där ingen längre bor, som nominerades till Norrlands litteraturpris 2021.


Beställ här och betala med Swish:

Vid köp av fler än tio böcker – kontakta Obygdn förlag för pris, via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..


OBS!
Swisha betalningen till 070-323 27 02 – från samma mobilnummer som du anger i formuläret.

qr


»Ali är den första i gänget som utvisas. Kanske trodde ingen av dem att Sverige verkligen skulle skicka tillbaka en ung människa till ett land i krig. Sverige – som ska stå för humanism och solidaritet, där alla ska bli respekterade.«

»Mindre än två månader efter att Alis barn har fötts äger ett blodigt terrordåd rum på samma sjukhus i västra Kabul. Tre beväpnade män stormar in på sjukhusets förlossningsavdelning. De har förklätt sig till poliser och inne på avdelningen börjar de skjuta.«

Min vän Ali

En afghansk pojkes kamp för ett annat liv

Minipocket av Anette Olofsson. Obygdn förlag 2021.
Pris: 120 kr inklusive frakt.

Min vän Ali är berättelsen om Ali som 16 år gammal flyr från Afghanistan för att söka en säkrare vardag. Efter ett par månader på flykt kommer han till Sverige – här har han hört att barn behandlas bra. Han finner sig väl tillrätta på HVB-hemmet och möter andra som också har flytt. Men efter tre år utvisar Sverige honom till Afghanistan. I Kabul är varje dag en kamp för mat och säkerhet. Trots löften om fredssamtal är våldet brutalt och under december 2020 rapporteras det dagligen om raketer och bomber. Ska han ge sig av igen?

Genom att köpa boken hjälper du Ali. Ge bort en bok till en vän, en granne och varför inte till en politiker. Allt ekonomiskt överskott går till Ali.


Beställ här och betala med Swish:

Vid köp av fler än tio böcker – kontakta Obygdn förlag för pris,
via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..


OBS!
Swisha betalningen till 070-236 65 34 – från samma mobilnummer som du anger i formuläret.

qr