Skip to main content

Ska vi rida på en gris...

Det blir sällan som man har tänkt sig men det kan bli bra ändå.

Vid 22-tiden i onsdags – kvällen innan jag och Mikael skulle ta tåget mot Paris – plingade det till i telefonen och vännen SJ hörde av sig för att meddela att vårt tåg tyvärr var inställt på grund av något tekniskt fel! Det kan inte vara möjligt!! Men jo det var det. Alla senare tåg var fullbokade men det fanns ett tåg kl. 04.20... Efter mycket trixande hade vi bokat om och det var bara att slänga sig i slagen för att få lite sömn. Kl. 03.00 ringde min väckning och jag var som död men det är bara att ta sig upp. Då ser jag att SJ hört av sig igen. Jo, det är sant.. Tåget 04.20 var också inställt!

Ringer Mikael som låter lika trött som en kan vänta sig. Vi orkar inte fatta några beslut och bestämmer oss för att sova och höras vid 8-tiden. Efter mycket googlande och funderande beslutar vi oss – trots våra klimatföresatser – för att flyga. Det är enda chansen att komma iväg då tågen också nästa dag är fullbokade. Sagt och gjort! Vi bokar Finnair via Helsingfors. Avgång kl. 12.00 och ankomst Charles de Gaulle vid kl. 18. Galet! (Men tur i oturen att vi flög via Helsingfors då alla avgångar från Arlanda var inställda under em på grund av något elfel.)

Efter att vi trängts med tusen tusen människor och inväntat våra resväskor som var försenade på grund av något tekniskt fel... så hoppade vi på tåget och en halvtimme senare haffade vi en taxi till vår Rbnb-lägenhet i 18 arrondismentet. Jättetrevlig! Kvällen avslutades med lite god plockmat på en liten mysig kvarterskrog. Sen var det bara sova som återstod.

#klimatsmartjojagtackar
Godnatt!

Foto: Mikael Lundgren

 {fastsocialshare}